Kedy je najlepší čas na kontrolu znamienok a ktoré strojové ošetrenia pleti je vhodné absolvovať práve počas leta?

Súčasťou Polikliniky Váš Lekár je aj ambulancia dermatovenerológie a estetickej dermatológie. Okrem tradičných dermatologických vyšetrení ponúka rôzne neinvazívne dermatokozmetické zákroky pre ozdravenie pleti.

Kedy absolvovať preventívne vyšetrenie znamienok?

Kontrolu znamienok by sme mali absolvovať každoročne v rámci preventívnej zdravotnej starostlivosti. Melanóm patrí pre svoju schopnosť rýchlej tvorby metastáz medzi najzhubnejšie nádory. Vzniknúť môže z už existujúceho znamienka na koži na hociktorej časti tela. „Pravidelné preventívne vyšetrenie znamienok dermatológom je veľmi dôležité. Melanóm je totiž plne vyliečiteľný v počiatočných štádiách nádorového rastu,“ hovorí dermatovenerologička MUDr. Ľudmila Lipková, s ktorou sa môžete stretnúť v našej dermatovenerologickej ambulancii

Keďže znamienka sa najviac tvorí počas leta, ich vyšetrenie odporúča nechať na jesenné a zimné mesiace.“V letnom období je naša koža najviac vystavená slnečnému žiareniu, ktoré urýchľuje tvorbu nových znamienok, ale aj zmeny na tých existujúcich,” dodáva MUDr. Lipková.

Starostlivosť o pleť pre všetky vekové kategórie

Do ambulancie dermatovenerológie a estetickej dermatológie prichádzajú klienti aj s rôznymi inými problémami. Mladí ľudia väčšinou riešia akné. Mnohým z nich problémová pleť ovplyvňuje aj psychiku, preto hľadajú efektívne riešenie, ktoré by im pomohlo. Jedným z ošetrení, ktoré v takom prípade dokážu pomôcť, je napríklad neinvazívne strojové ošetrenie Hydrabeauty s mikrodermabráziou, roztokmi kyselín a LED terapiou.

Strojové ošetrenia pleti často vyhľadávajú aj klientky a klienti, ktorí začínajú vnímať prvé známky jej starnutia. Všímajú si, že pokožka stráca elasticitu, prípadne nie je dostatočne hydratovaná. Aj oni môžu využiť  hydratačno-liftingové ošetrenie prístrojom Hydrabeauty s elektroporáciou, ktorá pleť liftuje pomocou elektrických impulzov.

Pre jej omladenie a vypnutie sú vhodné aj ďalšie biorevitalizačné ošetrenia. Jedným z nich je napríklad  IPL fotorejuvenizácia, pri ktorej sa využíva intenzívne pulzné svetlo. Vplyvom tepla dochádza k narušeniu kolagénových vlákien, čo stimuluje regeneračný proces kožných buniek a tvorbu nových kolagénových vlákien. Vďaka nízkym dávkam svetelnej energie je tento zákrok šetrný k pokožke.

Obľúbená je aj mezoterapia. Ide o takmer bezbolestné neinvazívne strojové ošetrenie, pri ktorom sa mikroihličkami vpravuje do hĺbky maximálne 1,6 mm zmes vitamínov, peptidov a aminokyselín. “Aj tento zákrok by som odporučila absolvovať až po lete, kedy je koža vplyvom slnečného žiarenia viac dehydratovaná,” odporúča doktorka Lipková.

Estetická dermatológia nerieši iba pleť

Osobitnou kategóriou sú klienti, ktorých trápi vypadávanie vlasov. Vznikajúce kúty a strata vlasov ovplyvňujú kvalitu života najmä u mužov.  Aj s tým dokáže pomôcť mezoterapia. V tomto prípade sa pre stimuláciu rastu vlasov do kože aplikuje kyselina hyalurónová.

Opačným prípadom sú ľudia, ktorí chcú odstrániť ochlpenie na rôznych častiach tela. Pre nich je vhodná laserová epilácia. Ošetrenie intenzívnym pulzným svetlom (IPL) pomôže aj s odstránením pigmentových škvŕn či popraskaných cievok.

Objednať sa na vyšetrenie k špecialistovi

Letná starostlivosť o pokožku

Ktoré ošetrenia pleti by doktorka Lipková ako skúsená dermatovenerologička odporučila absolvovať počas leta?

Vhodné sú napríklad ošetrenia botulotoxínom na zmiernenie mimických vrások, ktoré sa prehlbujú a zvýrazňujú v dôsledku častejšieho mračenia sa a žmúrenia. Aplikácia botulotoxínu je vhodným riešením aj pri nadmernom potení. Ide o zákrok vhodný aj pre mužov a veľmi obľúbený je u športovcov. Jeho  efekt vydrží približne 9 mesiacov. Z prístrojových ošetrení je ideálna mikroihličková rádiofrekvencia, ktorá pleť jemne vypne a zmenší póry. Veľkou výhodou je, že po ošetrení neobmedzuje klienta v bežných každodenných aktivitách a problémom nie je ani opaľovanie.”

Či už chcete svoju pleť omladiť, hydratovať, podporiť rast vlasov, alebo ochlpenie naopak z nejakej časti tela odstrániť, naša ambulancia estetickej dermatológie je pripravená poskytnúť vám ten najvyšší štandard starostlivosti o vašu pokožku.

Ostaňte s nami v kontakte a o službách Polikliniky Váš Lekár sa dozviete medzi prvými.

Poliklinika Váš Lekár

Objednajte sa na vyšetrenie

Môžete tak urobiť jednoducho – prostredníctvom nášho klientskeho centra:

Klientske centrum k dispozícii

Pondelok - Piatok od 7:00 do 20:00

Nechajte nám odkaz

Ďakujeme za Váš záujem!

Čoskoro sa Vám ozveme.